ROTTERDAMSE TECH STARTUP TILEDMEDIA HAALT FINANCIERING OP MET VIRTUAL REALITY STREAMING-SOFTWARE

‘MET NEDERLANDSE STREAMINGSOFTWARE VOOR VR-BRILLEN KUN JE LIVE NAAST DE BONDSCOACH NAAR VOETBAL KIJKEN’

Rotterdam, 2 januari 2018 – Met een Virtual Reality bril live én in hoge kwaliteit mee-racen in een Formule 1-auto. Dat belooft de nieuwe VR-streamingsoftware van de Rotterdamse startup Tiledmedia. Hiermee wordt het mogelijk om talloze muziek, sport- en nieuwsevenementen live in hoge kwaliteit beschikbaar te maken voor VR-brillen.  Het technologiebedrijf Tiledmedia, een spin-off van onderzoeksinstituut TNO, haalde in de afgelopen maand ruim een miljoen Euro op om de videotechnologie op de markt te brengen. Het bedrag is bijeengebracht door een zestal “angel investors” onder aanvoering van Paul Hendriks, voormalig CTO en CIO bij Ziggo en AVG Technologies. Via een aanvullende investeerder en een onderzoekslening verwacht het bedrijf nog dit kwartaal in totaal twee miljoen euro beschikbaar te hebben voor de verdere ontwikkeling en in de markt zetten van het productportfolio, dat door experts wereldwijd erkend wordt als toonaangevend. De investering zal met name worden gebruikt voor het aantrekken van nieuw talent.

De technologie van Tiledmedia geeft VR-distributeurs een besparing van 80% in bandbreedte en in de distributiekosten. Maar deze partijen kunnen de technologie ook gebruiken om bij gelijkblijvende bandbreedte de kwaliteit met een factor 5 te verhogen. De technologie maakt slim gebruik van het feit dat je in een VR-bril altijd maar een klein deel van de wereld om je heen ziet. Met Tiledmedia-technologie wordt het mogelijk om details te zien die anders niet te onderscheiden zijn, bijvoorbeeld het herkennen van de scorende spits vanuit een ‘virtual skybox’.

Tiledmedia lanceert op 9 januari a.s. zijn ClearVR streamingproducten en -diensten tijdens de grootste elektronicabeurs ter wereld, de CES in Las Vegas, waar het bedrijf aanwezig is in het Holland Startup Pavilion. Het bedrijf is gestart in februari 2017 en heeft een jaar gewerkt om de bij TNO ontwikkelde basistechnologie te vertalen naar concrete software die nu wereldwijd geëvalueerd wordt door producenten en distributeurs van VR-content. Tiledmedia-CEO Frits Klok: ”VR is pas commercieel interessant als je het kunt streamen. YouTube werkt ook niet als je eerst moet wachten op een download. Streamen van VR op goede kwaliteit kost op dit moment gewoon te veel bandbreedte. Onze producten lossen dat probleem op. Wereldleiders als Akamai, Ericsson en Harmonic hebben dat herkend. Samen met die partijen demonstreren we onze oplossingen aan potentiële klanten”.

“De technologie van Tiledmedia is cruciaal voor het succes van de streaming VR-markt. Het levert veel hogere kwaliteit, substantieel lagere kosten en een veel groter bereik onder consumenten. De ‘angels’ geloven in de technologie en in het enthousiaste leiderschapsteam dat beschikt over veel technologisch talent, grote bedrijfservaring en een indrukwekkend internationaal netwerk. Met deze investering kan Tiledmedia beginnen aan de volgende fase van innovatie en groei in deze dynamische markt”, zei investeerder Paul Hendriks.

Over Tiledmedia B.V.

Tiledmedia is wereldleider op het gebied van flexibel streamen van Virtual Reality. De onderliggende technologie maakt het mogelijk om videobeelden met extreem hoge resolutie naar gewone consumentenelektronica te streamen, zonder verlies aan kwaliteit. Tiledmedia produceert software voor cloud processing en consumentenelektronica. De geavanceerde software-oplossingen stellen distributeurs van dergelijk videomateriaal in staat veel meer mensen te bereiken met een hogere kwaliteit tegen dezelfde of lagere kosten. Het bedrijf is een spin-off van TNO, en heeft zich in februari 2017 gevestigd in Rotterdam. Zie ook www.tiledmedia.com

Stay tuned!

Sign up here to get the latest VR news and product updates